zondag 11 augustus 2013

Vermist..?

Na twee dagen ‘radiostilte’ bel ik vanavond dan maar eens het mobiele nummer van Frans. Gerry neemt op. Ze vertelt dat ze twee dagen geen internetverbinding gevonden hebben en daarom dus niets van zich hebben kunnen laten horen.
Voor de rest klinkt ze opgewekt en vrolijk. Het fietsen gaat ‘bepaald niet slecht’. Dus goed, neem ik aan. Na de 58 kilometer van vrijdag hebben ze er gisteren negentig gereden naar Duffel, een paar kilometer verder dan Lier. Daar hebben ze de tent opgeslagen op een camping zonder wifi. Vandaar die ‘stilte’.

Vanaf Lier rijden ze op de Jacobsfietsroute van Clemens Sweerman. Hieronder de omslag van het eerste van de drie routeboekjes.


Vandaag, zondag 11 augustus dus, zijn ze na een voorspoedige rit van 70 kilometer door 'de Vlaamse Ardennen' gearriveerd in Geraardsbergen, waar ze overnachten in jeugdherberg ’t Schipken, gevestigd in een authentieke 17e eeuwse hoeve die volledig verbouwd werd tot een comfortabel onderkomen. Gelegen in een rustige hoek van het provinciaal domein De Gavers, aan de oevers van de rivier de Dender. Of ze ook de beruchte Muur van Geraardsbergen gaan beklimmen? Daar hebben we het niet over gehad. Op het moment dat ik bel zijn ze net bezig met hun verslag voor de mail, compleet met foto’s. Dus nog even een halfuurtje wachten...

Tegen middernacht heb ik echter nog steeds niets in mijn mailbox gekregen. Verzendingsproblemen vanwege de foto's? Wie weet. Hoe dan ook, daarom besluit ik dan maar zelf een bericht op de blog te zetten. Dit dus. Puur ter geruststelling van degenen die door bange vermoedens gekweld dreigen te worden. Wees dus maar gerust. Ze zijn niet vermist, maar nog steeds vrolijk onderweg. Morgen, als ze richting Tournai fietsen, krijgen we hopelijk wat meer geluiden uit de eerste hand te horen.

3 opmerkingen:

 1. Mooi begin van een fantastische tocht. Spannend met een e-bike. Zal de accu het volhouden om de vele kilo's bagage naar elke heuveltop te slepen? Want de Colemantent ziet er puik uit maar lijkt geen lichtgewicht. Afijn, met de hulp van de Apostel is veel mogelijk.
  Goede reis, zonder pech en met mooi fietsweer.
  Buen Camino!
  Ultreia!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weercijfer voor morgen is een 8 en de wind komt ven noord-west morgen. Lijkt me perfect! Gr, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een avontuur! Veel succes en veel genieten onderweg! Ik blijf jullie volgen, hartelijke groeten Jacqueline van den Bos

  BeantwoordenVerwijderen