donderdag 8 augustus 2013

Morgen..!

Morgen! Morgen gaan we dan eindelijk echt los voor onze monstertocht. Onze eerste vakantie samen met fiets en tentje. Spannend. Of Jacobus weet dat we in aantocht zijn..? Chris Berben in het Belgisch-Limburgse Overpelt, het eindpunt van onze eerste dagetappe, weet dat in ieder geval wel. Chris is zeer begaan met Compostela-gangers en stelt graag zijn huis ter beschikking als overnachtingsplek. Hij was zelfs zo aardig om ons telefonisch gedegen advies te geven over de route naar zijn woonstede en ons bovendien een heerlijke warme maaltijd in het vooruitzicht te stellen. Vergezeld van de vraag of we vegetarisch waren. Nee dus.

Pelgrims naar Sint Jacob hebben een soort stempelkaart bij zich, ‘credential’ genoemd. Een beetje Elfstedentochtachtig lijkt het. Maar in Santiago kun je daarmee aantonen welke weg je hebt afgelegd.
De eerste stempel op het credential is meestal die van de eigen parochie. Die zijn we vorige week gaan ophalen.

Maar het is niet de eerste. De eerste op onze kaart is die van het Genootschap van Sint-Jacob, geplaatst in maart na de pelgrimsdienst in de kathedraal van Roermond. We zijn dus vanaf de eerste dag op weg als ‘dubbelbestempelde’ pelgrims…
Vol verwachting klopt ons hart.

Via deze blog, verzorgd door ‘master’ May, hopen we jullie dagelijks op de hoogte te kunnen houden van onze vorderingen en wederwaardigheden.
Buen Camino!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten